Dacia a ocupat primele patru locuri în topul celor mai vândute modele de mașini noi în țară, iar Hyundai a avut două modele în top 10, arată datele APIA. Segmentul SUV a ajuns la 46% din piață, iar la carburant, dieselul are mai puțin de 16% din piață.

MasiniFoto: Oleksii Nykonchuk, Dreamstime.com

Dacia Logan a fost cel mai căutat model, cu peste 3.200 de unități și avans de 64% față de 2021, iar Duster a trecut de 2.600 unități (avans de 68%). Pe trei a fost Sandero, iar pe patru, Dacia Spring, electrica adusă din China.

Pe cinci a fost Ford Puma, modelul produs la Craiova, iar Hyundai, care de 2-3 ani merge foarte bine la vânzări, a ocupat locurile șase și șapte cu modelele Tucson și Kona.

Pe locul opt a fost Skoda Octavia, pe nouă a fost Toyota Corolla, iar pe zece, Renault Clio, model care până nu demult, prindea top 5, arată datele APIA.

Pe o piață totală ce a crescut cu 36% la patru luni, toate modelele din top 10 au fost pe plus, cu excepția Skoda Octavia, care a scăzut cu 19%.

La mașini 100% electrice totalul a fost de 2.931 unități, de aproape șase ori mai mare decât în primele patru luni din 2021. Spring a avut jumătate din piață, cu 1458 de unități, Tesla Model 3 și-a găsit 235 de clienți, iar Hyundai Kona electric, 171 unități.

La vehicule comerciale de sub 3,5 tone, cel mai vândut model a fost Iveco Daily, urmat de Mercedes - Benz Sprinter și Master și Express de la Renault.

Sursa foto: Dreamstime.com