Bursele europene au scăzut, mărfurile au crescut, iar Wall Street a terminat mai sus după o zi teribilă marcată de invazia Ucrainei, scrie AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

În Europa, piețele de valori au avut una dintre cele mai proaste sesiuni din martie 2020 pierzând până la 5% în cel mai rău moment al zilei.

Dupa inchidere, Frankfurt a pierdut 3,96%, Paris 3,83%, Milano 4,14%, Londra 3,88% (cifra ajustata la scurt timp dupa inchidere) si Eurostoxx 50, benchmark, 3,63%.

Bursa de la Varșovia, principalul centru financiar al Europei Centrale și de Est, a scăzut cu peste 10%, iar cea a Moscovei s-a prăbușit cu peste 35%.

Wall Street, pe de altă parte, și-a revenit după mai multe sesiune de pierdere și a terminat în creștere.

Dow Jones a crescut ușor cu 0,28%, indicele Nasdaq, puternic influențat de acțiunile pe tehnologie, a câștigat 3,34%, iar indicele S&P 500 a câștigat 1,50%.

Prețul barilului de petrol a depășit 100 de dolari în cursul zilei, atât pentru barilul american, cât și pentru cel al Mării Nordului, o premieră din 2014.

De asemenea, aluminiul și grâul au doborât noi recorduri.

Prețul grâului pentru făină a încheiat joi la un nivel record pe piața europeană, cu un preț de 316,50 euro pe tonă la termenul limită din martie 2022 pe Euronext, au declarat analiștii pentru AFP.