Marea Britanie şi-a anunţat, marţi, intenţia de a revoca statutul Bursei de Valori din Moscova drept bursă de valori recunoscută, potrivit unui comunicat emis de autoritatea fiscală britanică, HM Revenue and Customs (HMRC), relatează CNN și News.ro.

Bursa de la MoscovaFoto: DreamsTime

Revocarea statutului presupune că investitorii nu vor mai putea accesa anumite beneficii fiscale în Marea Britanie în viitor atunci când tranzacţionează la Bursa de Valori din Moscova.

Cu toate acestea, investiţiile existente vor fi protejate.

Mişcarea este cea mai recentă dintr-un şir de sancţiuni pe care guvernul britanic le-a impus Rusiei după invazia în Ucraina.

”Pe măsură ce continuăm să izolăm Rusia ca răspuns la războiul lor ilegal împotriva Ucrainei, revocarea statutului recunoscut al Bursei de Valori din Moscova trimite un mesaj clar – în niciun caz nu vor exista noi investiţii în Rusia”, a declarat ministrul britanic al Trezoreriei, Lucy Frazer.

Acest statut reprezintă o clasificare dată de HMRC în scopuri fiscale, care permite titlurilor de valoare tranzacţionate la o bursă recunoscută să fie eligibile pentru anumite tratamente şi scutiri fiscale.

___