CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk a părăsit clubul select al miliardarilor cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari, însă este încă de departe cel mai bogat om al planetei, relatează Markets Insider.

Elon MuskFoto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

Averea netă a lui Musk s-a diminuat cu 5,4% marți până la 193 de miliarde de dolari în contextul scăderii prețului acțiunilor Tesla. Elon Musk a pierdut 11,1 miliarde de dolari într-o singură zi în timp ce prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu 41% de la începutul lui 2022, potrivit Bloomberg.

Capitalizarea pe piață a Tesla a scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari după ce Musk a anunțat pe 25 aprilie că a cumpărat Twitter, una dintre cele mai populare platforme social media din Statele Unite.

Miliardarul sud-african a stârnit apoi noi controverse când a anunțat pe 13 mai că suspendă temporar achiziția Twitter, prețul acțiunilor companiei prăbușindu-se rapid cu 18%. Se crede că Musk ar încerca să renegocieze prețul de cumpărare, oferind drept pretext numărul mare de conturi false de pe Twitter.

Analiștii sunt de părere că aceste incertitudini au afectat și evoluția acțiunilor Tesla și că Musk trebuie să ia în curând o decizie privind finalizarea sau nu a achiziției, parlamentările sale afectând prețul acțiunilor ambelor companii.

Elon Musk, în continuare cel mai bogat om din lume

Musk a mai ieșit din clubul bogaților cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari în care era singurul membru de două ori anterior anul acesta, o dată în februarie și apoi din nou în luna martie.

Clasamentul miliardarilor realizat de agenția Bloomberg arată că Musk a pierdut 78 de miliarde de dolari anul acesta dar el este în continuare de departe cea mai bogată persoană din lume.

Averea lui Musk este cu 65 de miliarde de dolari mai mare decât cea a marelui său rival Jeff Bezos, pe locul 2 în clasament cu o avere estimată la 128 de miliarde de dolari.

Celor doi le urmează Bernard Renault, CEO-ul și președintele conglomeratului LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton (125 de miliarde), fondatorul Microsoft Bill Gates (119 miliarde) și CEO-ul Berkshire Hathaway Warren Buffett (115 miliarde).