O singură acțiune Amazon costă peste 2.000 USD, dar asta înainte de splitarea programată pentru 3 iunie 2022. Însă, există o modalitate prin care puteți investi în acțiunile Amazon mult mai puțin.

Acțiunile Amazon costă peste 2.000 de dolari, dar din 3 Iunie puteți investi doar 1 dolarFoto: CAPEX.com

Retailer-ul online de top și gigantul tehnologic a anunțat o splitare a acțiunilor de 20-la-1, așa că acum ar putea fi momentul potrivit pentru investiții în acțiuni Amazon. O splitare face ca acțiunile unei companii să fie mai accesibile unui număr mai mare de investitori datorită prețului lor mai mic.

O singură acțiune Amazon v-ar costa peste 2.000 USD. Însă, o splitare a acțiunilor de 20-la-1 ar duce la scăderea prețului acțiunilor Amazon de la 2.000 USD la 100 USD, iar în același timp valoarea de piață a companiei rămâne aceeași, peste 1 trilion USD. Chiar dacă nu dispuneți sau nu doriți să investiti o sumă considerabilă, există o modalitate de a investi în acțiuni mult mai puțin. Iată cum puteți să adăugați în portofoliu acțiuni Amazon începând cu doar 1 USD.

Cum e posibil să coste o acțiune Amazon doar 1 USD?

In trecut ați fi avut nevoie de un capital considerabil pentru a investi într-o acțiune precum Amazon. Din fericire, aceste investiți au devenit accesibile și celor cu fonduri reduse - datorită acțiunilor fracționate.

Acțiunile fracționate vă permit să decideți cât doriți să investiți în acțiunea respectivă. După cum sugerează și numele, veți primi o fracțiune corespunzătoare dintr-o acțiune. Dacă Amazon se tranzacționează la 100 USD și vreți să investestiți doar 1 USD, veți primi 1/100 din acțiune.

Trebuie să țineti cont de faptul că sunteți supuși acelorași riscuri și recompense pe care le-ați obține atunci când cumpărați o acțiune sau un pachet de acțiuni. Dacă prețul acțiunii crește, realizați un profit. Dacă scade, investiția dvs. își pierde din valoare. În cazul în care compania emite dividente, veți primi și o fracțiune proporțională din acestea.

Unul dintre avantaje este că acțiunile fracționate vă permit să evitați să riscați un capital mare, și pot reprezenta o alegere bună pentru investitorii începători.

Acțiunile fracționate pot fi, de asemenea, un instrument util dacă doriți să aplicați o strategie de tip Dollar Cost Averaging (DCA), care este cunoscută și ca strategia investițiilor constante.

Ce este strategia Dollar Cost Averaging (DCA)? Acestă strategie presupune să alocați același capital pentru a investi la intervale fixe de timp. De exemplu, în loc să asteptați să strângeți capitalul necesar pentru a investi într-o acțiune Amazon întreagă, puteți alege să investiți constant câte 25 sau 50 USD lunar.

Pot cumpăra acțiuni fracționate pentru orice companie?

Nu toate platformele de brokeraj permit investiții fracționate. Chiar și pe platformele de investiții care vă permit să cumpărați acțiuni fracționale, regulile variază, la fel ca și capitalul minim necesar.

De exemplu, Charles Schwab este o platformă de brokeraj care vă permite să cumpărați acțiuni fracționate pentru orice companie din S&P 500, cu o investiție minimă de doar 5 USD. Fidelity oferă acces la acțiuni fracționate pentru o gamă largă de acțiuni din SUA și fonduri tranzacționate la bursă (ETF). Robinhood vă permite să cumpărați acțiuni fracționate pe majoritatea stocurilor care se tranzacționează pentru cel puțin 1 USD, cu o capitalizare de piață de peste 25 milioane USD.

Cu CAPEX.com puteți tranzacționa de la 0,01 (1%) din valoarea acțiunii. Asta înseamnă că puteți aloca 1 USD pentru a tranzacționa acțiuni cotate la 100 USD.

Este Amazon o investiție bună după rezultatele din Q1?

Chiar dacă Amazon este deja o companie uriașă, mulți analiști consideră că sunt motive întemeiate ca Amazon să poată susține o rată de creștere ridicată.

Sursa: CAPEX.com

Trendul istoric este ascendent și scăderea de până la 2.000 USD ar putea fi văzută de către investitori drept o oportunitate de cumpărare - o testare a nivelurilor cheie de suport pe termen lung și o epuizare a corecției pe termen mediu.

Pe partea fundamentală, Amazon a adunat 41% din vânzările de comerț electronic din SUA în 2021. Se estimează că vânzările cu amănuntul vor crește cu o rată anuală cuprinsă între 14% și 15% în următorii trei ani, potrivit eMarketer.

În timp ce investiția companiei în rețeaua sa de logistică din ultimii doi ani a diminuat profiturile, Amazon a depășit recent FedEx în ceea ce privește cota de piață a logisticii din SUA. Acest lucru va ajuta la consolidarea poziției sale în sectorul comerțului electronic.

Din păcate, comerțul electronic generează marje scăzute. Însă, amploarea pe care o are Amazon la nivel global, propulsează compania într-o poziție de lider în publicitate, o afacere în creștere rapidă, cu marje superioare de profit. Alături de AWS, Amazon are două surse pentru o creștere robustă și durabilă.

AMZN se tranzacționează în prezent cu mult sub nivelurile istorice ale P/E și PEG. În consecință, acțiunile Amazon ar trebui să se tranzacționeze la o evaluare rezonabilă atunci când cântărim perspectivele de creștere. Mai mult, partea de publicitate și cloud sunt o potențială sursă viabilă de creștere. Următoarea splitare a acțiunilor ar trebui, cel puțin teoretic, să susțină prețul acțiunilor.

În consecință, consensul analiștilor este că prețul acțiunilor Amazon va crește.

Ar trebui să investesc în acțiuni Amazon fracționate?

Indiferent dacă investiți în acțiuni întregi sau acțiuni fracționate, trebuie să vă faceți bine temele. Cu Amazon sau oricare alte acțiuni, ar trebui să fiți încrezător că respectiva companie poate genera profituri în creștere și în același timp, să înțelegeți riscurile.

Dacă abia începeți să investiți, de obicei este recomandat să începeți cu indici bursieri înainte de a investi în acțiuni individuale. Un ETF care urmărește S&P 500 sau piața bursieră în ansamblu vă oferă o diversificare instantanee și vă ajută să evitați riscul asociat eșuării oricărei companii. Odată ce ați investit într-o piață bursieră sau sector, adăugarea în portofoliu a acțiunilor fracționate poate fi o modalitate eficientă de a începe să investiți în acțiuni individuale.

Informațiile prezentate aici nu reprezintă un sfat investițional. Informațiile din acest material au scop informativ și, ca atare, nu au fost pregătite în conformitate cu cerințele legale concepute pentru a promova independența cercetării în domeniul investițiilor. Utilizatorii/cititorii nu ar trebui să se bazeze exclusiv pe informațiile prezentate aici și ar trebui să facă propriile lor cercetări/analize. Performanța și previziunile anterioare nu sunt indicatori de încredere ai rezultatelor viitoare.​