Bursa de la New York a încheiat în creștere joi, după o cursă în rollercoaster, în condițiile în care președintele Fed a avut o nouă audiere în Congres, arătându-și din nou determinarea de a lupta împotriva inflației, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Indicele Dow Jones a câștigat 0,64% urcând la 30.677,36 puncte.
  • Indicele Nasdaq, puternic ancorat în domeniul tehnologiei, a urcat cu 1,62%, la 11.232,19 puncte.
  • Indicele S&P 500 a câștigat 0,95% încheind la 3.795,73 puncte.

"Recesiunea este încă punctul central al dezbaterii pe Wall Street", a declarat Edward Moya de la Oanda.

Dar pentru Karl Haeling, expert la LBW, o schimbare în așteptările investitorilor privind majorarea ratelor pare să arate că teama de recesiune ar putea fi de scurtă durată.

"A fost o zi foarte interesantă. În urmă cu o săptămână, piața estima ratele (Fed) peste noapte la peste 4% și aprecia că acestea vor atinge un maxim în trimestrul III 2023. Acum se apreciază că vor crește până la 3,5%, cu un vârf în T1 2023", a precizat analistul.

Randamentul obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani, care se mișcă invers față de prețul obligațiunilor, a scăzut brusc la 3,08%, de la 3,15% în ziua precedentă.

De asemenea, randamentele obligațiunilor de trezorerie pe doi ani s-au apropiat brusc de cele ale obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani, la 3,00%, o "aplatizare a curbei" care este în general interpretată ca un semn de recesiune pe termen scurt.

"În același timp, asistăm la o reechilibrare globală a prețurilor, cum ar fi în cazul materiilor prime, care se află la minimul ultimelor 15 luni, sau al energiei", a spus Haeling.