Indicii Bursei de Valori București au avut astazi evoluții negative, doar BET-FI și BET-XT inregistrand variații de inchidere pozitive datorita aprecierii SIF-urilor. Cea mai mare scadere a fost inregistrata de indicele BET-NG, acesta fiind afectat de continuarea declinului acțiunilor Rompetrol Rafinare. Cea mai mare creștere a fost din nou inregistrata de indicele BET-FI, care a terminat sesiunea cu un avans de 2.02%.

SIF-urile au fost din nou cele mai lichide titluri, depașind, alaturi de Banca Transilvania și BRD, pragul de 1 milion de RON. Ponderea sectorului financiar la lichiditatea pieții de acțiuni a secțiunii BVB a fost astazi de aproximativ 85%, din care 65% a fost contribuția BET-FI.

Valoarea totala a acțiunilor tranzacționate pe secțiunea BVB a fost de 24.73 milioane RON; la aceasta s-au adaugat tranzacții cu obligațiuni ale Bancii Europene de Investiții și cu titluri de stat in valoare de 2.53 milioane RON, precum și tranzacții cu contracte futures EURRON in valoare de 2.43 milioane RON.

Pe piața RASDAQ s-au tranzacționat acțiuni in valoare de 1.9 milioane RON, din care 1.26 milioane cu titluri Criotex SA Oradea.