Indicii bursieri europeni s-au depreciat puternic astazi, pierzand peste 1,5% din valoare. Reuters a raportat ca exista speculatii conform carora Societe Generale a acumulat in ultima perioada a pierdere masiva pe piata derivatelor. Conducerea companiei a negat zvonurile, dar actiunile Societe Generale s-au depreciat cu 7,58%.

De altfel, sectorul bancar a inregistrat cele mai mari pierderi: actiunile Barclays au scazut cu 4,66%, Deutsche Bank a pierdut 2,88%, in timp ce actiunile din sectorul bancar austriac au pierdut peste 7% din valoare: Reifeissen (-8,33%) si Erste Group (-7,8%).

In general, bancile cu expunere mai mare pe Europa de Est au suferit scaderile cele mai mari, pe fondul declaratiilor purtatorului de cuvant al guvernului ungar, care a afirmat ca scenariul neplatii datoriilor tarii este unul plauzibil, avand in vedere nivelul ridicat al datoriei publice.

Moneda Euro s-a depreciat puternic fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in preajma minimelor anuale, in jurul nivelului de 1,2.