Piețele europene au înregistrat astăzi avansuri de sub o jumătate de procent până la maximele ultimei luni, în urma evoluțiilor mixte ale sectoarelor industriale datorită datelor financiare mixte publicate astăzi. Inflația din zona euro a înregistrat în luna mai cel mai ridicat ritm de creștere din ultimul an, sub efectele creșterii prețurilor la energie și a scăderii cotației monedei europene care a condus la scumpirea produselor de import.

Creșterea anuală a prețurilor de consum a fost de 1.6%, față de 1.5% în luna aprilie, fiind în linie cu așteptările analiștilor economici. În paralel, indicele costurilor legate de forța de muncă a avansat cu 2.1% în primul trimestru al anului față de Q1 2009, o accelerare a ritmului de creștere față de nivelul de 1.7% înregistrat în Q4 2009.

Numărul șomerilor din Marea Britanie a scăzut în primul trimestru al anului la 2.47 de milioane de la 2.51 de milioane în Q4 2009. Numărul celor care primesc ajutor de șomaj a coborât cu 30900, mai mult decât așteptările de 20000 ale economiștilor.

Oficialii UE, FMI și guvernul spaniol au infirmat o știre apărută astăzi privind iminența contractării de către Spania a unui credit de urgență în valoare de 250 de miliarde de euro.