Piata europeana de capital continua sa fie marcata de o volatilitate ridicata. Dupa ce in ultimele doua saptamani indicii bursieri recuperasera mare parte din scaderile inregistrate in luna mai, ultimele trei sedinte de tranzactionare au adus scaderi puternice. Toti indicii majori europeni au inchis sedinta de astazi in scadere de peste 1%, influentati negativ in special de sectorul financiar.

Actiunile BNP Paribas au scazut cu 5%, in timp ce actiunile HSBC au pierdut 4,6% din valoare, iar actiunile Commerzbank au scazut cu 2,7%. Totusi, datele macroeconomice anuntate astazi au fost de natura pozitiva. Comenzile industriale au crescut in zona Euro au crescut in luna aprilie cu 0,9% si in ultimul an cu 22,1%, cea mai mare crestere anuala din ultimii zece ani.

Totodata, cheltuielile consumatorilor francezi au crescut in ultima luna cu 0,7%, peste estimarile analistilor, in medie de 0,4%. In ciuda scaderilor pronuntate din piata de capital, moneda Euro s-a apreciat usor fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand temporar peste nivelul de 1,235.