Pietele europene au incheiat saptamana cu cresteri modeste, principalele exceptii fiind indicele german DAX si cel elvetian SMI, care au suferit scaderi de 0.4%, respectiv 0.12%. Evolutiile pietelor au fost fluctuante astazi, in urma datelor economice mixte publicate atat in Europa, cat si in SUA. Somajul din zona euro s-a mentinut in luna mai la 10%, la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani.

Nivelul de 10.1% anuntat anterior pentru luna aprilie a fost la randul sau revizuit in scadere la 10%. Statistica pentru intreaga Uniune Europeana a aratat o mentinere a ratei somajului la 9.6%. Spania a inregistrat cel mai ridicat nivel al somajului, de 19.9%.

Intr-un raport separat, nivelul preturilor de productie a crescut in luna mai cu 3.1% fata de anul trecut, mai mult decat avansul de 2.8% inregistrat in aprilie. Costurile pentru produse intermediare au avansat cu 3.9%, in timp ce preturile la energie au crescut cu 7%. Indicele sectorului de constructii din Marea Britanie publicat de Markit Economics a ramas practic neschimbat la 58.4 in iunie (fata de 58.5 in mai).