Indicii Bursei de Valori Bucuresti au incheiat saptamana in crestere usoara, dupa o sesiune de evolutii pozitive in care cresterile tipice nu au depasit un procent. Exceptia a fost indicele BET-FI, care a incheiat ziua in scadere cu 0.12% dupa ce a crescut cu 1.37% in debutul sesiunii si a scazut cu 0.47% in ultima ora de tranzactionare. Indicele ROTX a realizat cea mai mare crestere procentuala a zilei, de 0.65%, dupa ce actiunile OMV Petrom si BRD au avansat cu 2%, respectiv 1.85%.

Indicele energetic BET-NG a realizat a doua crestere a zilei, de 0.53%, din componenta sa doar actiunile Transgaz (-0.46%) suferind astazi o evolutie negativa. Din componenta indicelui BET¬FI doar actiunile SIF4 Muntenia (+0.81%) au avansat astazi, in timp ce SIF2 Moldova si SIF3 Transilvania au suferit scaderi de 1.04%, respectiv 0.41%.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a scazut la 5.48 milioane de lei, cel mai scazut nivel de la sfarsitul lunii aprilie, in timp ce piata de obligatiuni a totalizat 357 de mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ tranzactiile cu actiuni au avut o valoare totala de 817 mii lei.