Indicii Bursei de Valori Bucuresti au realizat astazi a doua sesiune consecutiva de cresteri, inregistrand variatii cuprinse intre 1.39% (BET) si 0.13% (BET-FI). Societatile de investitii financiare au avut astazi variatii modeste, doar SIF2 Moldova (+0.52%) si SIF3 Transilvania (+0.21%) neinregistrand evolutii stationare. La polul opus, indicele BET a avut cea mai mare crestere procentuala a zilei, ajutat de avansul realizat de titlurile Banca Transilvania (+5.15%) si Transelectrica (+2.99%).

Indicele energetic BET-NG a realizat din nou una dintre cele mai reduse cresteri procentuale ale zilei, de doar 0.58%, dupa ce efectele pozitive ale cresterilor realizate de titlurile Transelectrica si Rompetrol Rafinare (+1.06%) au fost limitate de scaderea de 0.34% a actiunilor OMV Petrom.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a crescut cu aproape 100% fata de ieri, ajungand la 14.2 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ tranzactiile cu actiuni au totalizat 243 de mii de lei, aproape o treime din valoarea zilei anterioare.