Indicii bursieri vest-europeni au inregistrat scaderi generalizate astazi, incheind un raliu ce a durat timp de sase sesiuni. Principalul factor negativ pentru pietele europene a fost raportul privind cresterea economica din China, care se afla in temperare, ajungand la o rata anualizata de 10,3% in al doilea trimestru din 2010, fata de 11,9% in aceeasi perioada a anului trecut.

Temperarea are loc pe fondul eforturilor guvernului chinez de a potoli speculatiile din domeniul imobiliar si cresterea creditarii. Sectorul economic european afectat cel mai mult de raportul din China a fost cel al producatorilor de materii prime, China transformandu-se in ultimii trei ani dintr-un exportator net de materii prime intr-un din cei mai importanti importatori neti.

Pietele europene au avut un moment de revenire in timpul sesiunii, dupa ce Spania a emis obligatiuni la 15 ani in valoare de 3 miliarde EUR, cererea de obligatiuni fiind de 2,57 ori mai mare decat oferta statului spaniol. Anuntul a avut un efect puternic asupra pietei valutare, moneda Euro apreciindu-se fata de dolarul american cu peste 1%, cotatia EURUSD ajungand in jurul nivelului de 1,29.​