Indicii bursieri europeni au inchis sedinta de astazi in usoara scadere, pe fondul rezultatelor trimestriale sub estimari anuntate de companiile americane si in asteptarea raportului trimestrial privind cresterea economiei SUA. Raportul ar putea semnala o temperare a cresterii economice, confirmand astfel tendinta aratata de alti indicatori, dupa ce criza deficitelor bugetare din Europa a pus in impas pietele financiare in al doilea trimestru al anului.

Sectorul producatorilor de materii prime a fost in special afectat astazi, dupa ce managerii Vallourec, constructorul francez de tevi din otel, au declarat ca revenirea din industria otelului are un ritm incetinit, fapt ce afecteaza profitabilitatea companiei. Actiunile Arcelor Mittal au pierdut astazi 2,2% din valoare.

Sectorul producatorilor de automobile a inregistrat cresteri, dupa ce Volkswagen AG a raportat cel mai mare profit trimestrial din ultimii doi ani, pe fondul cresterii puternice a vanzarilor din China. Actiunile preferentiale Volkswagen au crescut astazi cu 3,1%.

In ciuda scaderilor din piata de capita, moneda Euro s-a apreciat fata de dolarul american, cotatia EURUSD testand nivelul de 1,31.