“Voi face un lobby puternic la Ministerul de Finante, la Primul Ministru si la Guvernatorul BNR pentru a avea obligatiuni cu scadente la 5 si 10 ani si produse derivate pe aceste active suport, cotate la bursele romanesti. Astfel, vom afla si adevarata dobanda a leului. Piata secundara a titlurilor de stat este slab dezvoltata la ora actuala.”, a declarat Cristian Sima, presedintele Sibex la intalnirea online cu cititorii HotNews.ro.

Cristian SimaFoto: HotNews.ro

Reamintim ca Sima, fostul presedinte si principalul actionar al casei de brokeraj WBS Romania, a fost ales vineri presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei din Sibiu (Sibex).

Acesta ii ia locul lui Teodor Ancuta, fondatorul Bursei din Sibiu.

Tot vineri, actionarii Sibex au aprobat de principiu, cu majoritate de voturi, si fuziunea dintre Sibex si Bursa de Valori Bucuresti.

N. Red.: Cristian Sima este unul dintre actionarii HotNews.ro

Inaintea inceperii intalnirii online, Cristian Sima a dorit sa faca urmatoarele precizari:

1. Datorita noii mele calitati de Presedinte Director General al Sibex va rog sa intelegeti va rog sa intelegeti ca nu mai pot face comentarii, prognoze sau aprecieri asupra evolutiei preturilor actiunilor sau asupra raportului de schimb dintre diferite perechi de monezi. Orice astfel de comentariu ar putea fi interpretat pe buna dreptate ca o incercare de manipulare, drept urmare ma voi abtine de acum incolo de la astfel de proiectii.

2. Tin sa precizez ca pana la validarea CA de catre CNVM Sibex va fi condusa de vechiul Consiliu de Administratie si de vecgiul PDG, Theodor Ancuta. De asemenea, nu voi spune niciodata "voi face" sau "am facut" ci "vom face", pentru ca totul va depinde nu numai de mine, ci de intregul CA si mai ales de personalul care lucreaza la Sibex, Casa Romana de Compensare si Depozitarul Central. Sibex nu este Bursa lui Sima, ci este Bursa investitorilor, a intermediarilor si nu in ultimul rand, a actionarilor. Eu am cumparat prin intermediul WBS 5% din actiuni si datorita faptului ca detin majoritatea actiunilor WBS nu pot cumpara mai mult pe nume personal, desi mi-as dori foarte mult acest lucru.

Tinand cont de aceste precizari, va rog sa intelegeti refuzul meu de a raspunde anumitor intrebari. Va multumesc.