Premierul Victor Ponta a luat decizia demiterii sefului Inspectoratului de Stat pentru Constructii, Constantin Adrian Balaban-Grajdan. "Incepand de astazi, domnul Balaban-Grajdan nu va mai activa in aceasta functie", informeaza Guvernul. Potrivit acestuia, decizia a fost luata din cauza comportamentului sefului ISC, care a luat decizii fara sa-l informeze pe primul ministru, desi institutia pe care o conduce se afla in subordinea Primului Ministru.

Victor Ponta si Adrian NastaseFoto: Agerpres

In scurt timp, va fi asumata o noua numire la conducerea acestui Inspectorat, mai informeaza Guvernul.

Constantin Adrian Balaban Grajdan, a semnat pe 22 mai (la patru zile dupa numire in functie) o adresa prin care inspectoraul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. Prin aceasta adresa, ISC practic renunta la recuperera sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA in rechizitoriu. Constantin Grajdan isi motiveaza decizia pe baza unui raport de expertiza contabila care a stabilit ca in dosarul Trofeul Calitatii nu s-a constatat nici un prejudiciu. Acest raport a fost administrat in instanta inca din 2011. Inspectoratul de Stat in Constructii s-a constituit parte civila inca din anul 2008, iar judecatorii care au judecat dosarul pe fond au constatat ca ISC s-a constituit ca parte civila si in faza de judecare a procesului.

Procurorii DNA au ridicat miercuri 23 mai documente de la Inspectoratul de Stat in Constructii. Cercetarile DNA la ISC vin dupa ce seful institutiei a semnat o adresa prin care inspectoratul renunta la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Natase - Trofeul Calitatii. Reamintim ca in acest dosar fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat pe fond la doi ani de inchisoare cu executare.

Potrivit procedurilor pana la numirea unui nou sef la ISC conducerea institutiei este preluata de catre secretarul general al institutiei Marian Bucur.

Contactat de HotNews.ro Marian Bucur a declarat ca in acest moment departamentele ISC analizeaza situatia adresei trimise de Grajdan la ICCJ. "Fata de adresa in cauza pot sa va spun ca departamentele ISC analizeaza situatia. In acest moment nu va pot spune mai multe. Asteptam si noi hotararea Guvrenului. In cateva zile situatia va fi clarificata si totul va fi facut public", a declarat Marian Bucur secretar general al ISC.