Senatul a aprobat, marti, o ordonanta de urgenta a Guvernului pentru trecerea actiunilor detinute de stat la SC Rompetrol Rafinare SA din administrarea Ministerului Finantelor in cea a Ministerului Economiei, scrie Agerpres.

Senatorii au adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG cu 43 de voturi pentru, unul impotriva si 12 abtineri.

Ordonanta merge astfel la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Guvernul a adoptat aceasta ordonanta pe 12 iunie, "avand in vedere ca Ministerul Finantelor Publice nu dispune de personal de specialitate in domeniul de activitate al societatii comerciale".

"Pentru a participa eficient la adunarile generale a actionarilor, Guvernul a hotarat sa emita aceasta ordonanta de urgenta prin care se trec actiunile detinute de stat la SC Rompetrol Rafinare SA din administrarea Ministerului Finantelor Publice in administrarea Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie", a explicat atunci purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

Statul detine la SC Rompetrol Rafinare SA 43,74% din actiuni.

Purtatorul de cuvant al Guvernului mai preciza ca ordonanta de urgenta urmareste sa reglementeze "o situatie complicata la care s-a ajuns prin transformarea unor datorii ale SC Rompetrol Rafinare SA in actiuni ale statului detinute prin intermediul Ministerului Finantelor Publice".