Cu cateva zile inainte de Craciun, Gabriel Dumitrascu a preluat sefia Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Dumitrascu a fost numit in locul lui Alexandru Alexe, cel care a asigurat interimatul dupa demisia lui Remus Vulpescu, in urma scandalului privatizarii Oltchim. Gabriel Dumitrascu a detinut, in perioada guvernarii Tariceanu, functia de director general al Directiei Generale Administrare Portofoliu, in cadrul AVAS. In ultimele luni a fost director general la Termoelectrica. HotNews a solicitat Ministerului Economiei CV-ul lui Dumitrascu, insa nu a fost transmis pana la ora publicarii acestui articol.

Potrivit declaratiei de interese, Dumitrascu detine 50% dintr-un SRL "Monden Monique" si 100% din firma "Blueline Salon". In plus, a fost administrator la SC BTT SA, la Perla Costinesti SA si la Coresi SA. La BTT (n.red.Biroul de Turism pentru Tineret) a detinut functia de administrator in perioada 2007-2011.

Potrivit ultimei declaratii de avere, Dumitrascu detine patru terenuri, din care doua in sectorul 1, Bucuresti, de 2.000 mp, respectiv 580 mp, unul in Voluntari, Ilfov, de 275 mp, si un teren agricol in Ilfov de 1.000 mp. De asemenea, detine un apartament de 140 mp in Mangalia si o casa de 120 mp in Voluntari, Ilfov. Mai detine si jumatate dintr-un apartament de 60 mp in Bucuresti. In declaratia de avere mai sunt trecute bijuterii de 6.000 euro, depozite bancare de 20.000 lei si trei autoturisme, din care un Mitsubishi si un Suzuki, pe numele sau, si un Nissan pe numele sotiei.

  • Gabriel Dumitrascu a fost acuzat de management defectuos, potrivit unui raport al Corpul de Control al prim-ministrului din iunie 2009. "AVAS, prin DGAP  (Directia Generala Administrare Portofoliu - n.r.), condusa in perioada controlului de directorul general Gabriel Dumitrascu, si DASC (Directia Administrare  Societati Comerciale - n.r.), condusa de directorul Cristina Chiriac, nu si-a indeplinit atributiile prevazute de art. 5 din OUG nr. 79/2008 si ROF al AVAS,  constatandu-se deficiente in organizarea si functionarea activitatii de monitorizare a INL (n.red. Institutul National al Lemnului) de catre personalul cu  atributii din cadrul acestor directii", se arata in raportul Corpului de Control, potrivit ziarului Romania Libera.

OPSPI este o institutie foarte importanta avand in vedere ca gestioneaza in numele Ministerului Economiei toate companiile energetice, miniere si din industria de aparare, societati la care statul mai detine actiuni.