​Grupul elen Sarantis va inchide fabrica de cosmetice Elmiplant din Romania si va transfera productia in Grecia, pentru a sustine economia si exporturile Greciei, potrivit unui anunt facut de companie si citat de b365.ro.

Pentru transferul productiei, Sarantis va investi un milion de euro si estimeaza reduceri de costuri de 500.000 euro pe an.

"Productia cremelor de fata si corp Elmiplant, Bioten, Kolastyna va fi transferata la fabrica Sarantis din Oinofoita, Grecia. Transferul se va incheia la sfarsitul primului trimestru din 2014", se arata intr-un comunicat al grupului.

Elmiplant este un brand romanesc de cosmetice creat in 1992 de Elena si Ion Cremenescu. In 2003, proprietarii au investit 1,5 milioane de dolari intr-o unitate de productie si un nou sediu, in Bucuresti, iar patru ani mai tarziu au vandut compania catre Sarantis, pentru 6,5 milioane euro.

Sarantis activeaza in Romania din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit in 2005 Sarantis Romania. Compania detine un portofoliu de produse care include cosmetice, parfumuri, produse pentru ingrijirea casei si auto, alimente pentru animalele de companie si suplimente alimentare. Distributia produselor se face la nivel national prin intermediul a 10 birouri de vanzari si cinci depozite regionale.

In primul semestru, grupul elen a inregistrat pe piata romaneasca o cifra de afaceri de 16,4 milioane euro, cu 3,8% mai mare fata de perioada similara din 2012. In acelasi interval, profitul EBIT (inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor) a fost de 680.000 euro, in crestere cu 53,8% fata de primele sase luni ale anului trecut.¬