Privatizarea a esuat din nou in conditiile in care niciun investitor nu a depus oferte pana vineri, 12 decembrie, termenul limita. Este pentru a patra oara in acest an cand esueaza privatizarea Oltchim. Termenul anterior pentru depunerea ofertelor a fost 6 iunie 2014.

Nici la termenul din 28 martie nu s-a angajat niciun investitor sa cumpere actiunile detinute de Oltchim SA la Oltchim SPV. La sfarsitul lunii ianuarie 2014 a mai avut loc o amanare a depunerii de oferte. Atunci, administratorii judiciari au decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor angajante de la 31 ianuarie la 28 martie 2014.

In luna martie s-au aratat cativa investitori interesati, insa niciunul nu a depus oferta angajanta. Investitorii interesati au fost un consortiu chinez format din Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum, omul de afaceri Stefan Vuza care detine Chimcomplex Borzesti, SIF Transilvania si un fond de investitii elvetian.

Reamintim ca Oltchim se afla in insolventa incepand cu 30 ianuarie 2013. Strategia de reorganizare judiciara propusa de consortiul de administratori judiciari a presupus crearea unei societati comerciale noi, respectiv Oltchim SPV, precum si procedura de selectie a ofertei angajante in vederea achizitiei partilor sociale ale Oltcim SPV. Oltchim SPV ar trebui sa preia activele viabile de la Oltchim SA, insa nu este clar care sunt aceste active viabile.

O tentativa de privatizare a Oltchim esuat in septembrie 2012, iar de atunci statul tot cauta solutii sa mentina combinatul in activitate.