Ministrul propus la Economie, Mihai Tudose, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. In cadrul audierilor, Mihai Tudose a afirmat ca una dintre prioritatile sale din perioada mandatului sau este restructutarea industriei de aparare. De asemenea, a spus ca vrea sa realizeze o harta a resurselor umane. Tudose a mai spus ca doreste o noua lege a minelor. Legat de acest lucru, Tudose a afirmat ca sustine proiectul Rosia Montana, daca exploatarea se va face in conditii de securitate.

"Zacamantul de asta il avem, ca sa-l exploatam", a spus Tudose.

Ministrul desemnat a afirmat ca poate fi luata in calcul explotarea cu cianuri, dar nu oricum. "Sunt pe planeta aceasta o multime de tehnologii sau chiar si aceasta cu cianuri trebuie sa vedem in ce conditii, fiindca se exploateaza cu cianuri si in tari foarte verzi, tari din Peninsula Scandinava, care sunt recunoscute pentru protectia mediului. Specialistii si-au spus punctul de vedere ca tehnologia propusa la momentul acela pentru Rosia Montana nu era cea mai fericita solutie. Gasim o solutie acceptabila. Daca nu o gasim, asteptam pana se inventeaza", a precizat Tudose.

In ceea ce priveste Oltchim, Tudose a afirmat ca va fi stabilit un nou termen pentru privatizare. Reamintim ca privatizarea Oltchim a esuat saptamana trecuta pentru a patra oara in acest an.

In ceea ce priveste relatia cu Parlamentul, Tudose a afirmat ca este de acord sa participe la intalniri periodice cu membrii comisiilor de specialitate.

"Sunt parlamentar din 2000 si nu am de gand sa fac ceea ce am acuzat pe altii ca au facut", a spus Tudose, intrebat de parlamentari daca va face ca ceilalti ministri care refuzau dezbateri in cadrul comisiilor de specialitate din Parlament. Tudose a mai spus ca va avea intalniri lunare, prin rotatie, si la Parlament, si la sediului ministerului, cu parlamentarii.