Compania aeriana romaneasca Blue Air anunta ca va suspenda zborurile dinspre Timisoara spre Iasi si Cluj-Napoca incepand cu 17 februarie. Operatorul aerian privat acuza frictiuni "create de catre Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara suntem". Intr-o postare succinta pe contul ofocial de Facebook Blue Air mai scrie: "se pare ca prezenta companiilor romanesti pe piata din Romania deranjeaza din ce in ce mai tare".

Blue AirFoto: Blue Air

"Din cauza frictiunilor create de catre Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara suntem nevoiti sa va informam asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timisoara-Iasi-Cluj cu efect imediat.

Este pacat ca dupa o lunga colaborare sa ajungem intr-un asemenea punct, dar se pare ca prezenta companiilor romanesti pe piata din Romania deranjeaza din ce in ce mai tare. Operarea zborurilor pe acesta ruta se suspenda incepand cu data de 17 Februarie 2018", se arata intr-o postare Blue Air pe contul oficial de Facebook.

"Pentru pasagerii afectati de aceasta situatie, va rugam sa ne oferiti prin intermediul unui mesaj privat codul rezervarii dumneavoastra pentru a va putea oferi solutii personalizate", au mai scris reprezentantii companiei aeriene.

Blue Air opereaza doar curse interne de pe aeroportul din Timisoara din octombrie 2016. Destinatiile sunt Iasi, Cluj Napoca si Constanta, potrivit informatiilor de pe site-ul propriu.

Blue Air este cea mai mare companie aeriana romaneasca, operand zboruri catre peste 100 de rute, din 16 tari. In 2017 Blue Air a depasit pragul de 5 milioane de pasageri transportati, cu 70% mai mult fata de anul anterior.

In prezent, Blue Air opereaza 28 avioane tip Boeing 737 seriile 737-300, 737-400, 737-500, 737-700 si 737-800, cu o capacitate cuprinsa intre 120 si 189 pasageri. In vara anului 2017, Blue Air a anuntat ca a dat comanda pentru inca 12 avioane Boeing 737 MAX 8.