IBM a deschis la Brasov un centru global de furnizare solutii IT, centru care este o filiala a celui din Bucuresti. La Brasov vor ajunge sa lucreze 80 de oameni, iar centrul are clienti din tarile vorbitoare de limba germana, domenii precum auto si asigurari. IBM spune ca va continua extinderea in Romania si desi reprezentantii companiei nu au precizat numarul actual al angajatilor in tara, informatiile neoficiale indica peste 1.000.

Centrul de furnizare solutii IT de la Brasov va ajunge sa aiba 80 de angajati, insa reprezentantii companiei nu au dat informatii despre cand se va atinge aceasta tinta sau cati angajati sunt in prezent. Centrul - aflat in cladirea Flavus, compania care a preluat platforma Tractorul - e condus acum de la Bucuresti, insa in cateva saptamani vor fi adusi manageri locali, a spus Michael Dietz, vicepresedinte IBM Global Delivery Center pentru Europa de Est.

La Brasov sunt oferite servicii precum mentenanta soft, creare software si testare de soft. IBM a ales Brasovul in special pentru ca in zona exista personal calificat vorbitor de germana, iar Universitatea Transilvania din Brasov poate furniza oameni calificati.

Primul client al centrului din Brasov este BMW pentru care sunt oferite solutii de suport pentru inginerie. IBM va mai angaja oameni pentru acest proiect, dar pe langa BMW mai exista un client din domeniul asigurarilor, tot din tari vorbitoare de germana.

Reprezentantii IBM nu au dat informatii despre numarul total de angajati din tara, insa se vehiculeaza ca sunt peste 1.000, marea majoritate la Bucuresti, unde compania americana are atat filiala cat si centru global.