Manager de succes in industria textilelor, Sorina Placinta s-a intersectat cu statul in cel putin doua momente. Primul a fost cumpararea pachetului majoritar de actiuni la societatea de stat Milcofil de catre compania Sorste, pe care Sorina Placinta o detinea impreuna cu sotul sau, Stefan Sobota. Al doilea contact a fost cumpararea de la AVAS, prin licitatie publica, a firmei Confectia din Ramnicu Sarat.

Relatia Sorste - Milcofil s-a lasat cu investigatii ale FPS si rafuieli cu sindicalistii

Preluarea fabricii de confectii Milcofil de catre Sorste a fost precedata de scandaluri in lant:

- In 1998, Curtea de Conturi a anchetat modul in care Sorste (unde administrator era Sorina Placinta) a desfasurat afaceri cu Milcofil (unde Sorste detinea 40%, restul - FPS si SIF Moldova). In urma controlului, Curtea de Conturi sustinea ca la "SC Milcofil rezulta clar existenta unui interes contrar societatii, ce decurge din calitatea de administrator si asociat la SC Sorste, al Sorinei Placinta (sursa - Ziarul de Iasi).

Printre alte nereguli, Curtea de Conturi a constatat ca Milcofil a inchiriat spatii comerciale catre Sorste la un pret mult mai mic decit cel cu care inchiria pentru alte companii, aducind astfel un prejudiciu actionarilor, printre care se numara si FPS - institutie de stat.

- In cele din urma, Sorste, firma controlata de Sorina Placinta si sotul sau, Stefan Sobota, a devenit actionar majoritar al Milcofil, preluare precedata de scandaluri cu salariatii disponibilizati si ramasi fara plati compensatorii (sursa - Ziarul de Iasi)

Sorina Placinta a cistigat o licitatie la AVAS in defavoarea lui Gigi Becali

O alta afacere cu statul realizata cu succes de firma Sorste s-a derulat in 2004, cind a cistigat licitatia pentru compania de stat Confectia din Ramnicu Sarat. La licitatie a participat, pe linga compania Sorste, si omul de afaceri Gigi Becali. (sursa: Ziarul de Iasi)

In cele din urma, licitatia a fost cistigata de Sorina Placinta - Sorste, care a platit pentru Confectia Ramnicu Sarat suma de 1,9 milioane de euro. (sursa - Ziarul Financiar)