​Mihai David, fostul director general al Hidroelectrica, nu a parasit cu totul compania, fiind confirmat ca membru in Consiliul de Administratie. "Faptul ca nu mai este director general nu inseamna ca nu poate fi, in continuare, membru in Consiliul de Administratie. De fapt, nu a fost numit acum membru in Consiliul de Administratie deoarece detinea aceasta calitate si cand era director general. Practic, continua sa fie membru", au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul Economiei. "Nu cred ca este nevoie sa detina o functie in Ministerul Economiei pentru a fi membru in CA la Hidroelectrica", au precizat sursele citate intrebate daca nu este necesar ca Mihai David sa fie angajat la Ministerul Economiei pentru a reprezenta institutia in Consiliul de Administratie.

Ministerul Economiei deţine 80% din acţiunile companiei, iar Fondul Proprietatea 20%.

Compania energetica Hidroelectrica are incepand cu 1 ianuarie un nou director general. Este vorba de Constantin Trihenea, care a renuntat la inceputul lunii decembrie la functia de prefect al Sibiului special pentru a prelua conducerea Hidroelectrica. Pana sa fie numit oficial pe postul de director general, a detinut functia de consilier al ministrului Ion Ariton.

Intre Mihai David si ministru a fost o intelegere si au hotarat de comun acord sa fie predata functia lui Constantin Trihenea", au declarat pentru HotNews.ro surse ministeriale.

Trihenea l-a inlocuit pe Mihai David, o persoana destul de controversata din cauza implicarii sale intr-o serie de scandaluri. In iulie 2009, cand a fost numit la conducerea Hidroelectrica, Mihai David l-a inlocuit pe Traian Oprea. Si de numele acestuia au fost legate scandaluri. La randul sau, fostul prefect este cunoscut ca fiind interesat sa faca afaceri cu statul.

Trihenea este implicat in afaceri in domeniul constructiilor. Una dintre afaceri derulate prin firma Conelt a vizat chiar centura ocolitoare a Sibiului, potrivit Evenimentului Zilei. De altfel, chiar pe 1 decembrie, premierul Emil Boc a taiat panglica la centura ocolitoare a municipiului Sibiu, impreuna cu ministrul Economiei, Ion Ariton, si cu prefectul judetului Sibiu, Constantin Trihenea. O zi mai tarziu, prefectul a fost eliberat temporar din functie.

Cititiaicimai multe despre actualul, dar si despre fostul director general al Hidroelectrica.

Conducerea de la Hidroelectrica a fost schimbata dupa ce un atac virulent al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la adresa acesteia. La inceputul lunii noiembrie, Traian Basescu a afirmat ca Mihai David nu ar mai trebui sa ocupe functia de director general al Hidroelectrica, acuzandu-l ca tranteste "niste minciuni de proportii" in ceea ce priveste contractele cu baietii destepti. Basescu a afirmat ca David a ajuns la Hidroelectrica sustinut de Mircea Geoana, sub influenta lui Sorin Ovidiu Vintu care avea interese in domeniul energetic. Acuzatiile lui Traian Basescu s-au indreptat si catre directorul general adjunct al Hidroelectrica, Traian Oprea. La scurt timp dupa aceste declaratii, pe 12 noiembrie, Traian Oprea a fost inlocuit, in baza unei decizii a CA, dar a ramas consilier in companie.