Ministerul Dezvoltarii Regionale va prelua cazinoul din Constanta de la primarie in vederea reabilitarii, a decis Guvernul in sedinta de miercuri. Dupa renovare, cladirea va trece iar in administrareaautoritatii locale, a declarat ministrul Elena Udrea. "Va reamintesc ca, dupa 100 de ani de existenta in proprietatea statului, cazinoul era cat pe ce sa fie dat de domnul primar al Constantei unei companii private, urma sa il instraineze, dar la presiunea opiniei publice, s-a incercat gasirea unei alte solutii. Am gasit posibilitatea de a finanta lucrarile de reabilitare, scopul final fiind acela de a mentine cazinoul in proprietatea statului, cu destinatie publica", a explicat Udrea.

Cazinoul din ConstantaFoto: Agerpres

Aceasta a precizat ca in urma studiului de fezabilitate vor fi determinate si costurile. Elena Udrea sustine ca s-ar fi putut accesa fonduri europene pentru renovarea cazinoului "daca primaria ar fi fost in stare si ar fi avut interesul sa elaboreze un proiect cu finantare europeana". Udrea sustine ca primarul Radu Mazare nu stie nici macar procedurile de accesare a fondurilor europene.

Acest cazinou putea fi reabilitat cu fonduri europene daca domnul primar Mazare facea efortul de a scrie un astfel de proiect cu finantare din fonduri europene. Pana acum nu a completat lista proiectelor pe care ar fi trebuit sa le depuna pentru a fi finantate, din cele 93 de milioane pe care Constanta le are la dispozitie. In continuare avem un singur proiect semnat, altele sunt depuse nu la minister, dansul nu stia nici procedura de accesare a fondurilor europene, sunt depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala. Urmeaza, dupa ce sunt evaluate acolo, sa ajunga la minister. Dar chiar si in aceste conditii, sunt proiecte depuse in cuantum de 20% din cele 93 de milioane, deci si daca acelea ar fi eligibile si ar fi aprobate la finantare, tot ar mai ramane 80% din suma pentru care nu exista proiecte", a spus Udrea.