​Livingul - sau sufrageria - este încăperea centrală a unei locuințe, întrucât aici are loc aproape toată viața socială a ocupanților unei case. De regulă, livingul este și cea mai spațioasă cameră dintr-o locuință. De aceea, când vine vorba de mobila de living, alegerea elementelor de mobilier trebuie făcută cu foarte mare atenție și responsabilitate.

Mobila livingFoto: eMAG

Dacă doriți să redecorați livingul, există câteva sfaturi și trucuri interesante de decorare care pot fi urmate pentru a da acel plus de stil care poate lipsi în interiorul unei case.

1. Adăugarea de forme organice

Adăugarea de mobilier cu forme diferite nu arată rău, așa că este ideal să așezați canapele, fotolii, o masă sau un set de măsuțe curbate în această încăpere, pentru un aspect interesant și îndrăzneț, care alungă plictiseala.

2. Tonuri senine și calde

Este la modă să decorezi sufrageriile cu aceste game de culori, de la bej și crem, dar poți crea o cameră de zi confortabilă și armonioasă și cu tonuri de vișiniu, albastru și verde, printre altele.

3. Conectați-vă cu exteriorul

Vorbim despre conectarea cu natura, iar acest lucru este realizat prin amplasarea unor uși mari de sticlă care permit livingului să se conecteze cu exteriorul, permițând intrarea luminii și oferind priveliști minunate.

4. Stiluri de mixare

Combinarea modelelor actuale cu altele mai clasice arată foarte bine, vorbim de combinarea mobilierului vintage cu piese de mobilier actuale personalizate. Acest lucru va crea și forma livinguri moderne.

5. Pereți texturați

Decorarea și acoperirea pereților cu tablouri, tapet și textile, chiar și lemn și piatră cu volume tridimensionale, vor marca un rol elegant pentru mediile de acasă.

6. Tavanul, decorat

Tavanele arată foarte bine în culori vii, fie că sunt pictate cu vopseluri, fie că sunt decorate cu hârtie sau țesături, îmbogățite cu muluri sau rozete, cu grinzi care imită lemnul, cu benzi întrepătrunse. Dați o notă decorativă plafoanelor din casa dumneavoastră.

7. Un covor bun face minuni

O notă de modernitate, căldură și eleganță poate fi adăugată în livingul tău prin decorarea acestuia cu covoare, cum ar fi cele cu motive de frunze sau flori (inspirate din natură, nu uita), motive geometrice și, mai ales, covoare care arată ca adevărate opere de artă.

8. Includeți opere de artă (cel puțin una)

Un alt must-have într-o cameră de zi elegantă și modernă este o operă de artă, un tablou atrăgător sau o fotografie artistică puternică. Este important să alegeți un loc potrivit pentru ca expoziția dvs. să se evidențieze, este necesar să alegeți un loc bine vizibil.

9. Obiectele artizanale, cel mai "în vogă" lucru de făcut

Meșteșugul este la modă, vorbim de detalii din ceramică, sticlă, mobilier sculptat manual, aplică piese simple, cu farmec, care fac o cameră specială.

Cauti mobila de living - poti alege de pe Emag.

10. Joacă-te cu texturile

Pentru a face camera de zi să arate modernă și elegantă, dar și confortabilă, nu este nimic mai bun decât să te joci cu textilele de casă. O canapea cu perne de diferite forme, dimensiuni și texturi arată foarte bine, cu tonuri neutre sau calde.

11. Îmbină frumosul cu utilul

Ideală și atunci când citești, și atunci când efectiv bei cafeaua pe ea sau iei o gustare, măsuța de cafea este indisolubil legată de spațiul canapelei, fiind mereu alături de aceasta. O măsuță cu spații de depozitare îți este de și mai multe ori utilă, întrucât poți păstra în ea sau pe ea o mulțime de obiecte, de toate felurile, de care ai nevoie în casă. Cu atât mai mult dacă ai un apartament de dimensiuni reduse, în care spațiile de depozitare nu sunt foarte multe.

12. Biblioteca, un must-have

Fie că ești cititor înrăit de cărți (în format fizic) sau nu, că ai în casă zeci sau sute de volume sau niciunul, o bibliotecă îți este indispensabilă într-un ansamblu de mobilă living. Asta pentru că, în ciuda numelui, biblioteca a ajuns să aibă mult mai multe funcții și utilități decât simpla păstrare a cărților. Nu trebuie neapărat să ai o bibliotecă de dimensiuni mari, mai ales dacă nu ai de gând, așa cum ziceam, să păstrezi efectiv cărți în ea. O mică bibliotecă, cu câteva rafturi, este ideală pentru un sistem TV și multimedia de bază, așezat în mijlocul acesteia. În plus, poate ești genul care păstrează multe obiecte decorative sau fotografii în casă. Tot în bibliotecă este și locul acestora.