​​Toți șoferii care dețin o asigurare rca emisă la City Insurance sunt nevoiți să încheie o nouă poliță rca valabilă de mâine pentru a fi în legalitate, chiar dacă polița actuală emisă la City Insurance expiră ulterior acestei date. Un lucru neplăcut, dar necesar pentru a circula în legalitate.

Pint.ro: Ce pățesc șoferii cu rca la City Insurance începând de mâine?Foto: Pint.ro

Conform legii, toate polițele City Insurance, cu excepția celor de garanții, își pierd valabilitatea pe data de 11 mai 2022, așadar, începând cu ziua de 12 mai, asigurarile rca City Insurance nu mai sunt valabile.

Pe baza unui studiu efectuat de pint.ro în luna aprilie 2022, realizat pe 1000 de autoturisme aflate în trafic, 1 din 4 mașini apărea ca fiind neasigurată în baza națională de date AIDA. Amenda pentru lipsa asigurării rca este de 1.000 ron și ridicarea talonului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Acest lucru poate fi neplăcut, dar adevăratul risc este implicarea într-un eveniment rutier, risc nu tocmai mic în România, țara cu cele mai sângeroase șosele din uniune. Sumele maxim asigurate pe rca pot părea colosale: peste 1 milion de euro pentru daune materiale și peste 6 milioane euro pentru vătămări corporale și deces. Deși suma medie plătită pe daune materiale în anul 2021 a fost de 7.559 ron, dauna medie pe vătămări corporale a fost de 77.243 ron, nu au fost puține cazuri când despăgubirile au fost serios mai mari.

Este adevărat că prețurile asigurărilor au crescut simțitor împreună cu costul combustibilului și al prețurilor în general dar alegeți să circulați cu un rca valabil.

A circula pe străzile noastre poate fi oricum o aventură în junglă, însă a circula fără asigurare rca este o ruletă rusească.

Din 2006 ajutăm șoferii români să afle ușor prețurile asigurării rca. Compară tarifele de la toți asiguratorii autorizați și încheie rca la asiguratorul dorit în 4 minute:

Calculator asigurare rca.