​​Tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viața noastră, dar utilizarea ei este foarte inegală. La scară largă se manifestă o prăpastie între adoptarea noilor tehnologii de către oamenii obișnuiți și companii sau guverne.

Mihai Matei - CEO Essensys SoftwareFoto: Essensys Software

80,8% dintre locuințele din România au acces la internet și aproximativ 60% dintre români au comandat produse și servicii online. Peste 76% dintre români comunică prin apeluri video/audio și cel puțin jumătate dintre angajați utilizează aplicații de productivitate. Nu demult, una dintre băncile populare de la noi anunța că 15% dintre plățile la POS sunt făcute cu telefonul. În același timp, 3 dintre instituțiile publice din România - Parlamentul, Guvernul și Primăria Generală a Capitalei - au consumat împreună, doar anul trecut, aproximativ 87 de tone de hârtie. Este evident că utilizarea serviciilor electronice în administrația publică este minoritară.

Tehnologia schimbă comportamentul și așteptările oamenilor și asta forțează o schimbare și din partea companiilor sau a guvernelor, care trebuie să fie mai agile, mai atente la ce vor oamenii și să le creeze o experiență cât mai bună cu serviciile publice.

Infrastructură smart de servicii digitale

Urbanizarea accelerată și toate provocările unei societăți moderne pun presiune pe instituțiile de guvernare care trebuie să găsească soluții la nevoile cetățenilor, dar în același timp să valorifice sustenabil resursele disponibile, care nu cresc în același ritm cu nevoile. Răspunsul vine, bineînțeles, de la digitalizare. Prin adoptarea noilor tehnologii, nu doar va crește calitatea serviciilor publice, dar se va mări accesul populației la aceste servicii.

Dynamic DOX este o soluție de digitalizare care acoperă toate nevoile operaționale dintr-o organizație: informatizarea proceselor interne de lucru, management al fluxurilor de documente și administrare de date. Platforma se adresează instituțiilor publice, agențiilor, direcțiilor și tuturor tipurilor de organizații guvernamentale, dar și companiilor private care au nevoie de o soluție facilă pentru eficientizarea activității interne, colaborare optimă între departamente și o mai bună gestionare a relației cu publicul. Platforma Dynamic DOX are o conformație tripartită: portalul online pentru interacțiunea cu publicul extern, aplicația folosită în cadrul organizației pentru procesele interne și aplicația de administrare, utilizată pentru configurarea formularelor electronice, a fluxurilor de lucru, a structurilor de date și a celorlalți parametri specifici.

Portal online de servicii publice

Ne-am obișnuit să facem totul online, de la cumpărături și comenzi de mâncare, la operațiuni bancare, școală, muncă sau divertisment. Este normal să ne dorim ca aceste soluții digitale să depășească sfera vieții noastre private și să ne putem rezolva treburile cu statul tot online. Portalul online Dynamic DOX a fost gândit pornind exact de la acest lucru – facilitarea comunicării dintre cetățeni și instituții, pentru soluționarea mai rapidă a solicitărilor primite.

Cu ajutorul formularelor electronice cetățenii pot completa și trimite cereri online pentru eliberarea de autorizații, certificate, avize, adeverințe și alte tipuri de documente oficiale. După soluționarea cererilor lor, cetățenii vor primi răspunsul și documentele solicitate pe email sau în contul din platformă. Totul fără a se deplasa la sediul instituției și fără a fi limitați de programul cu publicul. Serviciile publice devin disponibile non-stop și de oriunde, de acasă sau de la serviciu, indiferent de dispozitivul folosit, PC, laptop, telefon sau tabletă. Totodată, instituțiile publice sunt degrevate de foarte mult efort în interacțiunea cu cetățenii și pot folosi timpul economisit în alte activități care să aducă plus valoare pentru cetățeni.

Low code. Disponibilă imediat, fără dezvoltare software

Dynamic DOX este o soluție low code, simplu de implementat și foarte ușor de folosit, care nu necesită instalare sau echipamente tehnice cu cerințe speciale. Platforma se accesează dintr-un browser web standard - Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge sau oricare este preferința utilizatorului. Odată implementată, utilizatorii o pot configura foarte ușor și fără a avea nevoie de competențe digitale avansate. Pentru configurarea platformei utilizatorul are la dispoziție un set de instrumente de lucru intuitive, tehnici drag & drop, elemente predefinite, șabloane de documente tip Word, formule familiare tip Excel, care oferă autonomie completă utilizatorului. Fluxurile de lucru sau fomularele, indiferent de gradul de complexitate, pot fi create sau modificate in funcție de necesitate, cu numai câteva clickuri, chiar de către utilizator. Astfel este eliminată dependența de o echipă de dezvoltatori software sau de suport tehnic extern, ceea ce se traduce și într-o reducere semnificativă a costurilor și foarte mult timp economisit.

Garanția securității informațiilor

Tehnologia cloud este foarte eficientă în combaterea riscurilor de securitate, iar Dynamic DOX poate fi implementat atât în cloud, cât și on premise, pentru scenariile complexe în care o astfel de cerință este importantă. Varianta cloud vine cu un avantaj major în materie de securitate a datelor, oferind un mediu sigur pentru stocarea, procesarea datelor sau operațiuni de orice tip. În plus, vorbim și de mobilitate crescută, platforma putând fi accesată de pe orice dispozitiv și ajută la o reducere semnificativă a costurilor de hardware și software.

Dynamic DOX este un produs românesc dezvoltat de Essensys Software. Essensys este un furnizor premium de soluții software și servicii end-to-end cu o experiență de peste 17 ani, atât pe piața internă, cât și la nivel internațional. Pe lângă web, cloud și mobile, portofoliul companiei include și servicii GIS. O îmbinare strategică de competențe tehnice care ne oferă o poziție privilegiată în piață, fiind printre puținii furnizori de software care pot oferi soluții integrate ce cuprind aplicații mobile, cloud și GIS.

Articol susținut de Essensys Software​