Distribuția cardurilor cu voucherele de 250 de lei pentru alimente și mese calde va începe din 13 iunie, a declarat luni Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Boloș a spus că procesul de emitere a cardurilor a început, urmează distribuția cardurilor, din 13 iunie, iar ulterior încărcarea acestor carduri.

Factor postalFoto: Posta Romana
  • ”Am spus de nenumărate ori în spaţiul public că procesul este de emitere a acestor vouchere, lucru care se întâmplă în momentul de faţă. Autorităţile emitente acest lucru îl fac. Distribuția începe cu data de 13 iunie și după aceea urmează încarcarea.
  • Sunt 4 tranșe. Tranșa 1 este cu această complexitate de emitere a cardurilor, etapa a doua este de distribuire a lor si etapa a 3-a este de încarcare a lor. Sunt 2.581.000 de beneficiari care așteaptă aceste vouchere. Obligațiile asumate se duc la bun sfârșit așa cum a fost anunțat”, a declarat luni ministrul Marcel Boloș.

Luna trecută ministrul Boloș spunea că livrarea voucherelor se va face progresiv de la 1 iunie

Ministrul Marcel Boloș a declarat în data de 6 mai că aproximativ 3 milioane de carduri cu voucherele de 250 de lei pentru alimente și mese calde vor fi livrate progresiv, din 1 iunie, de Poșta Română către persoanele vulnerabile.

„Prima tranșă s-ar putea să aibă perioada de distribuire a cardurilor iunie și iulie, dar nu rămâne nimeni fără acest drept. Toată lumea înțelege că dintr-o dată 3 milioane de carduri..și dacă m-ați pune să promit nu aș putea să-mi iau un astfel de angajament”, a spus la acel moment Marcel Boloș.

Vouchere 250 lei pentru persoanele vulnerabile

Persoanele vulnerabile vor beneficia de 250 lei o dată la două luni. Se vor acorda tichete sociale pe suport electronic din care vor putea fi achiziționate alimente și mese calde. De precizat că Guvernul a schimbat regulile chiar la finalul lunii mai (în ultima zi a lunii a apărut în Monitorul oficial).

Vor beneficia:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele - copii și adulți -, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.