Horia Hahaianu, fostul director al Transelectrica, a declarat pentru HotNews.ro ca nu a fost revocat din functie, ci si-a dat el "demisia de onoare". Hahaianu nu a dorit sa precizeze care sunt motivele pentru care si-a dat aceasta demisie. Reamintim ca un comunicat al Ministerului Economiei arata ca ministrul Lucian Nicolae Bode a dispus revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA, Horia Hahaianu, in urma solicitarii premierului.

​Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut luni ministrului Economiei, Lucian Bode, sa-l demita pe directorul general al Transelectrica, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Cererea survine unui anunt al Transelectrica de luni, care anunta ca "din cauza deficitului de energie electrica din Sistemul Energetic National, in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export".

La scurt timp dupa anuntul companiei Transelectrica, a fost elaborat un proiect de hotarare privind limitarea sau sistarea exporturilor de energie in perioada 16 februarie-15 martie. Proiectul mai prevede limitarea consumului de energie la nivel national.

Guvernul a aprobat proiectul de hotarare prin care Transelectrica va putea limita sau sista temporar livrarile de energie electrica la export, astfel incat sa nu existe probleme in alimentarea cu energie electrica a populatiei si consumatorilor industriali interni.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat dupa sedinta Guvernului ca nu exista nicio problema cu furnizarea de energie electrica pentru consumatori. Hotararea adoptata de Guvern are un scop preventiv, a adaugat premierul.