Senatorii au respins, joi, propunerea legislativa privind interzicerea explorarilor si exploatarilor perimetrelor cu zacaminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturare hidraulica si anularea licentelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la aceasta tehnica.

Propunerea a intrunit 11 voturi pentru, 9 abtineri si 53 impotriva, Senatul fiind prima camera sesizata.

Legea a fost respinsa, dupa ce raportul de admitere cu amendamente elaborat de Comisia economica, industrii si servicii a Senatului a fost, la randul sau, respins.

In expunerea de motive se arata ca exploatarea hidrocarburilor lichide sau gazoase prin metoda fracturarii hidraulice este contestata de specialisti din cauza riscului ridicat de poluare a mediului.

UPDATE Proiectul a fost initiat de mai multi deputati PSD: Adrian Solomon, Victor Cristea, Eugeniu Radu Coclici, Dorel Covaci, Ioan Damian, Sonia Maria Draghici, Florin Paslaru, Ioan Sorin Roman, Lucretia Rosca si Sorin Constantin Stragea.

Adrian Solomon este una dintre persoanele care s-a implicat in protestele din primavara de la Barlad organizate impotriva gazelor de sist.