Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat sambata ca autoritatile vor recurge la concedieri in companiile de stat pe pierderi care nu reusesc sa treaca pe profit, informeaza Agerpres. Nita a venit sambata la sediul Ministerului Finantelor Publice pentru discutiile finale cu Misiunea Fondului Monetar International (FMI).

Intrebat de jurnalisti daca pot aparea concedieri in societatile din domeniul energiei, ministrul Constantin Nita a declarat: "Daca sunt pe pierderi si nu reusesc sa faca profit, evident ca da. Nu mai putem tine companii de stat pe pierdere. Este valabil si pentru energie si pentru toata lumea".

"Ne asumam introducerea managementului privat la cateva companii importante - Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz. Ne asumam inceperea unor proceduri de privatizare pentru Electrica", a spus Nita, inainte de inceperea discutiilor cu Misiunea FMI.

In opinia sa, extinderea acordului cu FMI cu doua luni, asa cum a declarat recent premierul Victor Ponta, este foarte buna.

"Este o chestiune in pregatirea viitorului acord", a adaugat ministrul delegat pentru Energie.