OMV Petrom anunta implementarea proiectului de redezvoltare a zacamantului de titei Tazlau, situat in nord-estul tarii, in judetul Bacau. Proiectul presupune investitii de circa 30 milioane euro in perioada 2014 ¬ 2015, anunta compania.

"OMV Petrom investeste constant in tehnologii noi si metode de recuperare secundara pentru redezvoltarea zacamintelor mature pentru a imbunatati ratele de recuperare a titeiului si gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza productia de hidrocarburi din Romania in timp ce rezervele suplimentare deblocate prin aceasta investitie vor intari contributia OMV Petrom la asigurarea securitatii energetice a Romaniei pe termen lung", Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatile de explorare si productie.

Tazlau este un zacamant matur de titei, exploatat de peste 60 de ani, a carui productie zilnica reprezinta sub 1% din productia totala de titei a OMV Petrom in Romania.

Redezvoltarea zacamantului are ca scop cresterea gradului de recuperare a titeiului din zacamantul Tazlau prin injectie de apa industriala. Proiectul de redezvoltare Tazlau consta in 20 de operatiuni de reparatii capitale, construirea unei instalatii de tratare a apei si a unei retele noi de distributie a apei. Acest proiect

va debloca rezerve suplimentare de titei de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din productia anuala de titei a OMV Petrom in Romania), inlocuind declinul natural.

La finalul anului 2013, 11 proiecte de redezvoltare a zacamintelor se aflau in faza de dezvoltare. Investitiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridica la peste 500 milioane euro iar rezervele dovedite si probabile se ridica la circa 100 milioane bep (barili echivalent petrol).