Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, luni, ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre introducerea unui impozit special pentru sectorul de hoteluri si restaurante, argumentand ca acest lucru ii va ajuta si pe intreprinzatori, dar si administratia fiscala va putea urmari mai usor modul in care se platesc impozitele, potrivit Agerpres.

'Am discutat si cu colegii din PSD despre introducerea de impozit (...) special pentru hoteluri si restaurante. In special pentru sectorul hoteluri, restaurante unde e nevoie de o gestiune simplificata si de o posibilitate marita a Fiscului ca sa urmareasca modul de incasare a impozitelor. Plecam de la o premisa de business foarte sanatoasa. Acest lucru va ajuta in primul rand intreprinzatorii, dar si administratia fiscala va avea o maniera mult mai usoara de verificat', a spus Tariceanu, in cadrul unei conferinte de presa comune cu premierul Victor Ponta si cu copresedintele ALDE Daniel Constantin.

La randul sau, Ponta a mentionat ca guvernul va acorda aviz pozitiv proiectului de lege pe aceasta tema.

In aceeasi zi, seful PSD, Liviu Dragnea, anunta ca PSD va depune la Parlament "azi sau maine" un proiect de lege privind "impozitul specific" in turism, care "urmareste asigurarea unui tratament fiscal echitabil mediului economic, care sa respecte principiul proportionalitatii".

In acest fel, "se elimina piata neagra din aceasta industrie", a spus Dragnea, care a precizat ca "PSD sustine initiativa".