Lista persoanelor fizice care aveau datorii fiscale mai mari de 1.500 lei la data de 31 martie 2016 a fost publicata luni de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Lista contine numele a 187.230 de persoane fizice ale caror restante fiscale insumeaza 3,4 miliarde de lei, datorii rezultate din activitati economice independente sau profesii libere, informeaza Ministerul Finantelor, intr-un comunicat. Listapoate fi consultata aiciin format PDF..

Romanii vor plati mai multFoto: Agerpres

Din total, ANAF poate recupera la aceasta data circa. 2,3 miliarde lei. Situatia juridica a restului de creante de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fara bunuri sau venituri urmaribile, existenta unor hotarari judecatoresti de suspendare a executarii silite, etc) opreste ANAF de la initierea sau continuarea masurilor de executare silita, se arata in comunicatul citat.

Pe primul loc este Sorin Robert Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei si candidat, cu obligatii fiscale necontestate de 232 milioane lei, urmat de Florin Mateiu din orasul Victoria cu obligatii fiscale de 94 milioane de lei, insa contestate.

George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoana are obligatii de 3,9 milioane lei.

Omul de afaceri Daniel Guzu figureaza cu datorii de 2 milioane lei, contestate integral.Cristian Tantareanu are si el 2,7 milioane de lei obligatii fiscale necontestate.

Pe lista figureaza cu o datorie de 73.000 de lei si Eugen Teodorovici. Fostul ministru de finante a declarat profit.ro ca "trebuie sa vad de unde am exact aceste datorii si ele vor fi stinse."

Regele Mihai I datoreaza statului roman 4.107.135 de lei, informeaza Digi24.ro, iar fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean are o datorie de 1.241.690 de lei.

Avocatul Poporului Victor Ciorbea are o datorie de 201.765 de lei iar sotia lui, Lacrima Ciorbea, figureaza cu 370.714 lei.

Deputata Elena Udrea este datoare Fiscului cu 29.082 de lei, iar fiica lui Traian Basescu, fostul europarlamentar Elena Basescu are de dat statului 24.393 de lei.

De asemenea, candidatul PNL pentru Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, are de dat 24.393 de lei.

Sotia lui Victor Ponta, Daciana Sarbu, este datoare cu 12.603 de lei.

Conform Codului de procedura fiscala, "obligatii fiscale restante" inseamna:

a) obligatiile fiscale pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata;

b) diferentele de obligatii fiscale principale si accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata.

Potrivit Ministerului Finantelor, "fac obiectul publicarii doar creante fiscale prevazute de art. 162 din Codul de procedura fiscala. Nu fac obiectul publicarii confiscarile dispuse prin sentinte civile sau penale, atragerea raspunderii in procese civile de insolventa sau in faza penala, alte creante bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata si cele a caror executare este suspendata".