Guvernul a adoptat vineri o Ordonanta de Urgenta prin care firmele care se ocupa doar de cercetare - dezvoltare nu vor plati impozit pe profit, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului.

Facilitatea se acorda pentru 10 ani.

Aceasta modificare a Codului Fiscal vizeaza "scutirea de la plata impozitului pe profit a societatilor care in prezent desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare".

"Ma bucura faptul ca primele masuri aprobate de catre noul Guvern vizeaza mediul de afaceri, in special microintreprinderile si dezvoltarea activitatii de inovare, cercetare dezvoltare. Consider ca masurile adoptate vor favoriza cresterea numarului de firme infiintate de catre tinerii cercetatori, vor stimula atragerea investitiilor straine in Romania si trecerea la o economie bazata pe inovare", a declarat ministrul Florin Jianu.

In prezent, contribuabilii care desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare - dezvoltare, definita potrivit legii, sunt obligati la plata unui impozit pe profit in cota de 16% aplicat asupra rezultatului fiscal obtinut din aceste activitati, potrivit Guvernului.