Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a anuntat miercuri ca guvernul vrea sa introduca din 2018 impozitul pe venitul global al gospodariilor, care va da posibilitatea romanilor sa-si deduca din baza de impozitare diverse cheltuieli. Dar pentru asta e nevoie de consultanti fiscali care, ca in America, sa-i ajute pe cetateni sa-si completeze declaratiile de venit. De unde atatia contabili/consultanti fiscali? Si cine-i va plati?

Viorel Stefan a anuntat intr-o conferinta de presa ca statul va plati acesti consultanti fiscali. Cati vor fi? Cati e nevoie. Si de unde atatia consultanti cat sa ajunga pentru toti cetatenii platitori de impozit? "ANAF are 30.000 de angajati, o parte vor deveni consultanti fiscali. Mai avem o Camera a Consultantilor Fiscali. E adevarat ca ei dau consultanta in business, dar poate ca in timp vor merge si spre persoane fizice. Noi oferim aceasta posibilitate; daca nu e atractiva, nu e obligatorie", a spus Viorel Stefan.

Tot miercuri, purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a facut la Antena 3 o comparatie intre consultantii fiscali si medicii de familie, spunand ca la un consultant fiscal vor fi alocati mai multi contribuabili.