Ministrul grec al Finantelor, Evangelos Venizelos, a spus joi ca apartenenta Greciei la euro nu poate depinde de un referendum. Intr-un comunicat de presa citat de Reuters si AFP, Venizelos spune ca "Prezenta Greciei in zona euro e o cucerire istorica ce nu poate fi pusa la indoiala. Aceasta reusita a poporului grec nu poate sa depinda de un referendum". Pozitia lui Venizelos este sustinuta si de ministrul Dezvoltarii, Michalis Chryssohoidis care se opune referendumului initiat de premier.

Vom reveni cu amanunte

Venizelos a facut public comunicatul dupa intoarcerea de la Cannes, acolo unde s-a aflat miercuri alaturi de premierul Giorgios Papandreou pentru a discuta cu liderii G20 despre planul de salvare a Greciei si a zonei euro.

Este pentru prima oara cind un membru al executivului grec spune ca referendumul cerut de premierul Giorgios Papandreou nu va avea impact asupra apartenentei la euro. Reamintim ca Papandreou a anuntat luni, intr-o miscare-surpriza, ca vrea organizarea unui referendum in care grecii sa spuna daca sint de acord sau nu cu pachetul de masuri de ajutorare decis de liderii UE.

Anuntul lui Papandreou a fost primit cu stupoare si furie in cancelariile europene, liderii politici din zona euro cerind explicatii pentru aceasta miscare socotita de presa internationala "riscanta" sau "joc de poker".

Vom reveni cu amanunte