Grupul de bloggeri format din Bogdan Glavan, Florin Citu, Cristian Paun, Dan Selaru si Dan Popa va discuta online miercuri incepand cu ora 19,30 despre cum vede un sociolog criza economica si solutiile oferite pana acum. Invitatul emisiunii:Turambar (Mirel Palada- directorul institutului de sondaje CCSB). Intalnirile fac parte din seria "Inspiratia bloggerilor impotriva conspiratiei ideilor proaste din economie". Cei care doresc raspunsuri la intrebari punctuale, pot utiliza formularul de la finalul articolului sau pe pagina de Facebook

Dezbaterea bloggerilor Foto: Hotnews

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.

Concluziile intalnirilor anterioare:

  • Episodul 1, dedicat acordului cu FMI

Desi fundamental necesar, acordul a incurajat non actiunea guvernamentala si hazardul moral din jurul deciziilor politice. "Decidentii politici stau linistiti, au acesti bani care sunt un garant de a nu aparea o depreciere a leului si isi continua politicile publice fara sens", a explicat Cristian Paun. "Ideea era sa fi luat banii de la FMI ca sa ii tii pe speculatori departe ca sa nu iti atace valuta, nu sa ii folosesti la plata salariilor. Noi am trecut prin criza cu FMI de mana. La un moment dat FMI va pleca iar noi vom ramane fara sa fi invatat ceva", a spus si Florin Citu.

Vezi aici inregistrarea intalnirii

  • Episodul 2: despre impozite si taxe

Romania nu a fost pregatita pentru socurile care au lovit-o, iar solutiile pot veni din reducerea numarului de taxe si a scaderii impozitelor directe, a fost una dintre concluziile intalnirii celor 5 bloggeri sub genericul "Inspiratia bloggerilor impotriva conspiratiei ideilor proaste din economie". Romania este in echilibru letargic acum- o inflatie mica (datorata scaderii consumului in principal), deficite mici, iar daca tintele pe 2012 vor fi atinse va fi un echilibru mai solid, au mai comentat participantii la discutie. Una din principalele cauze ale crizei a fost lacomia din sistemul bancar, amplificata de o politica fiscala nepotrivita -prin acordarea de privilegii sociale peste puterea bugetului de a le suporta, totul pe fondul unui trai pe bani de imprumut.

Vezi aici amanuntele discutiei si inregistrarea emisiunii

  • Episodul 3: despre aparitia banilor

Vezi aici inregistrarea emisiunii