Guvernul va stabili cu siguranta pentru 2012 un salariu minim brut pe tara de 700 de lei, a declarat pentru HotNews.ro, Iacob Baciu, preşedintele CSDR, dupa o reuniune a Consiliului Naţional Tripartit desfasurata la Palatul Victoria. Baciu sustine ca intalnirea dintre premier, reprezentantii sindicatelor si cei ai patronatelor a fost doar "o formalitate" deoarece bugetul pe 2012 a fost oricum construit pe un salariu minim de 700 de lei. Baciu a mai spus ca premierul a promis sindicatelor ca exista posibilitatea renegocierii acestui nivel in prima parte a anului viitor in cazul in care se va echilibra situatia economica pe plan european.

Sindicatele au cerut in cadrul reuniunii de la Guvern un salariu minim de 1.000 de lei si reducerea CAS. Dar daca ar fi pusi in situatia de a face un compromis ar accepta si 800 lei, a precizat presedintele CSDR.

Premierul Emil Boc a prezidat astăzi cea de-a doua reuniune a Consiliului Naţional Tripartit, in vederea consultării partenerilor sociali cu privire la stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru 2012, informeaza Guvernul.

Potrivit Codului Muncii art.164(1), salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător programului normal de muncă, se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

Guvernul intentioneaza sa mareasca, in 2012, salariul minim pe economie de la 670 lei la 700 lei.