In varsta de 32 de ani, Bogdan Alexandru Dragoi este secretar de stat in Ministerul Finantelor. El este cunoscut si pentru legaturile politice ale familiei sale. Tatal sau, Dan Dragoi, a fost un apropiat al generalului Victor Athanasie Stanculescu, iar in ultimii anipresa a scris despre legaturile acestuia cu Adriean Videanu. Bogdan a absolvit doua facultati ale Universitatii Tufts - Fletcher, din Boston, Massachusetts.

Bogdan DragoiFoto: HotNews.ro

Vezi in atasament CV-ul lui Bogdan Dragoi si declaratia sa de avere

Inainte de cariera in zona administratiei publice, Bogdan Dragoi a lucrat in mediul privat. Timp de aproape doi ani (ianuarie 2002 - noiembrie 2003) a fost analist de afaceri al companiei Inquam Limited UK, dupa care a devenit asociat in cadrul companiei.

Grupul Inquam detinea Telemobil in Romania. Dragoi infiinteaza apoi FocusSat SA Romania, al carei actionar si vicepresedinte este pana la vanzarea firmei celor de la UPC (in aprilie 2006). Urmeaza cateva luni in care este consilierul ministrului Integrarii Europene, Anca Boagiu (Aprilie - septembrie 2006, de unde pleaca la Finante, fiind numit secretar de stat la propunerea PD.

Dupa ce a fost schimbat de la Finante in 2007, cand PD a fost scos de la guvernare de premierul Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Dragoi e numit director general economic in Primaria Bucuresti, in timpul mandatului lui Adriean Videanu, al carui apropiat este. A revenit in 2009 ca secretar de stat la Finante, fiind adus de Gheorghe Pogea, ministru la vremea aceea si partener de afaceri al lui Adriean Videanu. Din 2009, Bogdan Dragoi este responsabil de asigurarea finantarii bugetului national prin functia de sef al Trezoreriei.

Ca avere personala, Bogdan Dragoi are patru terenuri, un autoturism Jaguar si o colectie de ceasuri de 215.000 euro.

Citeste si: