Premierul Victor Ponta a anuntat ca Executivul va adopta in sedinta de miercuri o ordonanta simpla in privinta taxelor locale. Potrivit premierului, autoritatile locale vor putea decide daca lasa taxele la nivelul lui 2012 sau le maresc cu 16%, rata inflatiei din ultimii trei ani.

"Azi adoptam conform legii de abilitare ordonanta simpla privind taxele locale. Sper sa terminam aceasta disputa sau neintelegere si lucrurile sa fie foarte clare: prin decizia autoritatii locale, taxele locale fie raman la nivelul din 2012. Prin decizia autoritatilor locale, taxele locale fie raman la nivelul din 2013, fie se maresc cu rata inflatiei", a spus Ponta.

Acesta a atentionat autoritatile locale care nu vor sa majoreze taxele cu 16% sa nu se astepte la bani de la buget. "Imi fac datoria sa spun ca cei 16% pe care unii primari vor sa-i incaseze merg in bugetul primariei. Daca nu se maresc taxele nici nu vin bani de la bugetul de stat. De la bugetul de stat trebuie sa platim salarii, pensii, sa facem investitii publice. E autonomie locala', a spus Ponta.