Premierul Victor Ponta a cerut ministrului de finante, Dariu Valcov sa prezinte in prima lectura proiectul noului Cod Fiscal si cel de procedura fiscala pana pe 15-20 februarie. Proiectul va fi transmis apoi Parlamentului. "Il trimitem in Parlament, incercam sa avem dialog, daca vor cei de la opozitie sa avem dialog. Daca nu vor sa avem dialog, il adoptam (n.red. proiectul)", a declarat Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Acesta a precizat ca in sedinta de miercuri va fi aprobat un proiect de OUG pentru eliminarea problemei taxarii alocatiilor copiilor, insa este doar o solutie pe termen scurt.

"Avem pe ordinea de zi o Ordonanta de Urgenta pentru a opri efectele unei Ordonante din 2011 care ne-a dus sa impozitam copiii pentru alocatiile pe care nu le incasasera. Dar este o solutie temporara. Solutia de durata va fi in noul cod fiscal", a precizat Ponta.

Acesta a mai spus ca in noul cod fiscal vor mai fi introduse prevederi in vederea clarificarii unor situatii cu care se confrunta si alte categorii de persoane. "Putem sa rezolvam si problema farmacistilor care acum sunt sau nu sunt intr-un fel impozitati, si a transportatorilor unde iarasi s-a creat foarte multa instabiliate, drepturilor de autor. Vreau sa terminam odata cu drepturile de autor, sa nu mai trimitem oamenii in instanta sa se judece cu ANAF", a spus Ponta.

Premierul a mai afirmat ca vrea ca noul Cod Fiscal sa fie inteles de toata lumea. "Vreau sa-l facem foarte clar, sa stie toata lumea de la 1 ianuarie 2016, dar asa pe intelesul oricui. Si cel care are 10 clase sa stie ce taxe plateste si sa nu mai vina ANAF peste 5 ani peste 7 ani si sa calculeze din urma", a precizat Ponta.