Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu exclude reduceri de taxe inainte de sfarsitul acestui an si ca ne vom incadra in tinta de deficit bugetar de 1,8% din PIB agreata cu FMI, informeaza Reuters. Ponta le-a spus jurnalistilor straini de la Bucuresti ca finantele Romaniei stau bine si ca se asteapta la un surplus bugetar preliminar de aproape un miliard de euro dupa primul trimestru.

Victor PontaFoto: HotNews / DP

Intrebat daca are in plan reduceri de taxe inainte de perioada 2016-2019 anuntata anterior, premierul roman a raspuns ca "daca avem spatiu fiscal, ar fi stupid sa nu o facem".

"Nu exclud deloc ideea ca in timpul acestui an sa incurajam cresterea economica", a declarat premierul roman, precizand ca este prematur sa se discute ce taxe principale ar putea fi reduse.

Palatul Victoria a anuntat reducerile de taxe luna trecuta. Propunerile vor fi trimise Parlamentului saptamana viitoare a amintit Ponta, adaugand ca Romania va convinge Fondul Monetar International ca taierile de taxe sunt sustenabile.

Ponta le-a spus jurnalistilor straini si ca Guvernul are in plan lansarea unor oferte publice de listare pentru Hidroelectrica, Aeroportul Bucuresti si Portul Constanta in cursul acestui an. "Pe baza propunerilor de la consultanti, cred ca listarea a 15-25% din aceste companii este o strategie buna", a spus el.

In ce priveste valurile de dosare anti-coruptie, premierul a spus ca justitia romana este acum "complet libera" de influente politice sub presedintele Klaus Iohannis.