Inspectorii Direcției Generale Antifraudã Fiscalã, din cadrul ANAF, au descoperit în localitatea Sudiți din județul Buzãu o linie completã de fabricare clandestinã a țigaretelor.

Fabrica clandestina de tigari in BuzauFoto: ANAF

Conform ANAF, fabrica funcționa într-o halã industrialã dezafectatã, iar inspectorii antifraudã au identificat la fața locului atât pachete cu țigarete contrafãcute marca Marlboro gata de vânzare, cât și materiale utilizate în fabricarea ilegalã a țigaretelor, precum cca 1000 kg tutun prelucrat, milioane de ambalaje de carton inscripționate cu mãrcile Marlboro, Winston și Pall Mall, filtre pentru țigarete și alte materiale necesarecontrafacerii țigaretelor.Pentru alimentarea cu energie electricã a liniei clandestine de producție a țigaretelor era folosit un grup electrogen de mare capacitate.

În spețã au fost sesizate organele de cercetare penalã din cadrul IPJ Buzãu, pentru continuarea verificãrilor, conform atribuțiilor legale.

“Acțiunea ANAF-Antifraudã a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalitãții Organizate și al Inspectoratului General al Poliției de Frontierã Române”, menționează sursa citată.