Mulți retaileri europeni din Vest sunt interesați să vină în Europa Centrală și de Est, în special în România, susține Rudiger Dany, CEO NEPI Rockcastle.

Speakeri conferinta NEPI RockcastleFoto: NEPI Rockcastle

„Pe partea de retail, cererea pe care o vedem din toamna anului trecut este extraordinară. Mulți retaileri europeni din Vest, pentru că piața este saturată în Vest, sunt interesați să vină în Europa Centrală și de Est, în special în România. Este încă o piață emergentă în creștere și e un lucru bun pentru noi”, a spus el, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, în afară de retaileri din fashion, mai sunt cei din zona electronicelor.

„Cred că vom vedea niște nume (de companii n.r.) anul viitor”, a precizat el.

De ce?

„Uitați-vă la demografie, la dimensiunea țării, care are multe orașe care au peste 300.000 de locuitori. România este piață foarte importantă pentru că încă este o economie care crește”, a explicat Rudiger Dany.

El a precizat că acum NEPI Rockcastle se uită la cumpărarea unor stații comerciale, având în vedere că au o lichiditate bună.

„Avem o lichiditate foarte bună și putem cumpăra produse adiționale, adică achiziții de spații comerciale, chiar și în România. S-a terminat pandemia și cred că piața va oferi mai multe oportunități”, a explicat CEO-ul NEPI Rockcastle.

De asemenea, a mai afirmat că banii au fost foarte iefini în ultimii 15 ani și acum trecem într-o fază în care dintr-o dată banii devin mai scumpi.

„În acele vremuri când banii erau ieftini companiile care se bazau pe creștere, nu pe profitabilitate. Asta se schimbă acum. Trebuie să fii super profitabil, foarte sănătos, să ai un model de business sustenabil, nu doar să spui povești pieței. Cred că asta este schimbarea”, a arătat Rudiger Dany.

NEPI Rockcastle deține mai multe mall-uri în România, precum Mega Mall, Promenada, Shopping City Galați, Sibiu, Satu Mare, Buzău, Deva și altele.