Există o mare migraţie a capitalului din zona Rusiei, iar Polonia, Cehia, Ungaria fac "un job de departe mult mai bun decât România "în a atrage acele investiţii", a afirmat marţi Alex Milcev, Tax & Law Leader EY România.

Alex Milcev, EY RomaniaFoto: Hotnews

"Vedem o mare migraţie a capitalului din zona Rusiei, undeva în Est. Nu se duc în China să investească banii aceştia. Este o luptă aprigă între ţările europene în această zonă - Europa Centrală şi de Est. Vorbesc concret despre Polonia, Cehia, Ungaria, care fac un job de departe mult mai bun decât România în a atrage acele investiţii să vină în ţările lor. Este un efort foarte mare, de la nivel de prim-ministru în jos, a fiecărei ţări, care bat la uşile companiilor multinaţionale - care se ştie că se retrag sau deja s-au retras din Rusia, Belarus - şi atrag acele investiţii. Vorbim de zeci de miliarde de dolari care migrează. Obiectivul nostru - şi vorbim de fereastra 12-24 de luni, nu cred că e mai mare. Trebuie să capturăm cât mai mult din aceste investiţii. Ţara, prin guvernanţii săi, trebuie să îţi arate atractivitatea şi să-i atragă ca un magnet. Ceea ce alţii fac, noi facem mult mai puţin şi este păcat", a precizat Alex Milcev, la o conferinţă de specialitate, scrie Agerpes.

În opinia sa, dacă Guvernele României în următorii ani de zile vor şti "să joace cartea, aşa cum prevede interesul naţional", vom vedea o altă Românie, iar sectorul public are "o răspundere mai mare, un rol activ mai bun decât până acum".