Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania intenționează să preia Țiriac Leasing IFN.

Bogdan ChiritoiuFoto: AGERPRES
  • „În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.
  • Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.”, se arată în comunicatul autorității.

Banca Transilvania este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care include și o serie de societăți comerciale și instituții financiare nebancare.

Grupul BT furnizează servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanțare și factoring, în conformitate cu autorizația emisă de Banca Națională a României.

De asemenea, Banca Transilvania este listată la Bursa de Valori București începând cu anul 1997.

Țiriac Leasing IFN este o instituție financiară nebancară ce activează pe piața serviciilor financiare, prin acordarea de finanțare pentru autovehicule (preponderent) și echipamente, prin leasing financiar și, într-un volum foarte redus, prin credit.